Meer huizen verkocht, restschuld neemt af

Het blijft goed gaan met de huizenmarkt. Landelijk gezien zijn er in maart ruim 20% meer woningen verkocht dan een jaar geleden. Ander goed nieuws is dat het aantal huiseigenaren met een 'onder water-hypotheek' dit jaar flink afneemt.

Appartement die te koop staat
Nieuws
Datum: 19-04-2016

Ruim 15.000 woningen wisselden vorige maand van eigenaar, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster. Ook ten opzichte van februari 2016 is dat met 8,5% een behoorlijke groei. Zeeland doet het van alle provincies het best. Daar steeg het aantal verkopen met bijna 50% ten opzichte van maart 2015. 

Minder restschuld

Nog meer goed nieuws over de Nederlandse huizenmarkt is afkomstig van kredietbeoordelaar Moody's. Die voorspelt dat het aantal huiseigenaren met een 'onder water-hypotheek' dit jaar fors daalt. Volgens Moody's is er een direct verband met de aantrekkende huizenmarkt.

Had vorig jaar nog een op de drie woningbezitters een –al dan niet fictieve– restschuld, dit jaar zakt dat aantal naar minder dan een kwart. De voorspellingen zijn gebaseerd op een gemiddelde prijsstijging van 5% in 2016.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.